Woningen in Maastricht beklad met anti-monarchieleuzen

ANP Producties | Bron: ANP
Maastricht

In het centrum van Maastricht zijn meerdere woningen beklad met leuzen tegen de monarchie. Op beelden van de NOS en 1Limburg is te zien dat onder meer 'Fuck je monarchie' en 'Fuck de koning' op gevels staat geschreven.

Eerder werd gemeld dat ook het huis van burgemeester Annemarie Penn-te Strake beklad zou zijn, maar volgens een woordvoerster van de gemeente gaat het om de woning daarnaast. Het is niet duidelijk of de bekladde huizen langs de route liggen die de koninklijke familie woensdag aflegt. De politie laat weten onderzoek te doen.

Tegenstanders van de monarchie demonstreren tijdens Koningsdag in Maastricht, waar de koning en zijn gezin op bezoek komen. Actievoerders van de Republiek (het voormalig Republikeins Genootschap) hebben daar een plek voor toegewezen gekregen ergens langs de Maasboulevard, maar de anti-monarchisten hebben aangegeven niet tevreden te zijn met die locatie.

Volgens de politie zijn er woensdagochtend geen noemenswaardige incidenten geweest in Maastricht. Volgens een woordvoerder gaat het er "zeer feestelijk aan toe" in de Limburgse hoofdstad.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.