Schiphol beperkt toegang terminals door drukte

Reizigers in een vertrekhal op Schiphol afgelopen zondag. Na de staking door personeel van KLM een dag eerder waardoor veel vluchten uitvielen, waarschuwt Schiphol dat het extra druk kan zijn op de luchthaven.© Foto: ANP/Ramon van Flymen

ANP
Schiphol

Luchthaven Schiphol heeft op Koningsdag opnieuw last van drukte. Door de grote toeloop van reizigers beperkt het vliegveld de toegang tot de terminals, laat Schiphol via Twitter weten. Reizigers moeten rekening houden met een langere wachttijd.

Een woordvoerder van de luchthaven legt uit dat bepaalde deuren gesloten blijven. Dat zou helpen om de passagiersstromen in goede banen te leiden te midden van alle drukte.

(tekst gaat verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Personeelstekorten

Schiphol stelt dat de vakantietijd voor meer drukte zorgt. Daarnaast hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar ook andere diensten zoals beveiligers, last van personeelstekorten door onder meer ziekte.

Niet alleen reizigers zorgen voor drukte op Schiphol. Ook vierders van Koningsdag die het trein- en busstation als overstap gebruiken, veroorzaken extra drukte op Schiphol Plaza.

Staking

Afgelopen zaterdag ontstond er een chaos op Schiphol door een wilde staking van bagage-afhandelaars van KLM. Daardoor konden veel vluchten niet vertrekken en liepen de vertrekhallen vol. Schiphol sloot toen op zeker moment de deuren. Ook de afritten vanaf de snelweg A4 werden enige tijd afgesloten. Afgelopen zondag waarschuwde Schiphol eveneens voor drukte.

Gesloten gates en vertrekhallen op Schiphol in tijden van covid.© Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.