Russisch munitiedepot vlak bij Oekraïense grens in brand

ANP Producties | Bron: ANP
Belgorod

In de Russische regio Belgorod vlak bij de grens met Oekraïne is een munitiedepot in brand gevlogen, meldt de gouverneur van de regio op Telegram. De brand is ondertussen geblust en er zijn volgens de gouverneur in het nabijgelegen dorp Staraja Nelidovka geen woningen vernield of burgers omgekomen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Moskou heeft de Oekraïense strijdkrachten er meermaals van beschuldigd aanvallen uit te voeren op Russisch grondgebied, onder meer op een dorp in de omgeving van Brjansk. Ook daar zijn volgens de Russen brandstofdepots in brand gestoken. Begin april had de gouverneur van Belgorod al verklaard dat Oekraïense helikopters een brandstofdepot hadden aangevallen.

Belgorod grenst aan de Oekraïense regio's Loehansk en Charkov, waar zwaar gevochten wordt sinds Rusland Oekraïne twee maanden geleden binnenviel. De gouverneurs van de Russische regio's Koersk en Voronezj, eveneens grenzend aan Oekraïne, hebben woensdagochtend gezegd dat hun verdedigingssystemen 's nachts werden geactiveerd en drones zijn neergeschoten.

De Oekraïense presidentieel adviseur Michailo Podoljak sprak op Telegram van "karma", nadat volgens hem explosies waren gehoord in drie Russische grensregio's. Hij erkende niet dat Kiev daar verantwoordelijk voor was. "De redenen voor de vernietiging van militaire infrastructuur in grensgebieden kunnen heel uiteenlopend zijn", schreef hij, eraan toevoegend dat op een gegeven moment "schulden moeten worden ingelost" als een land een ander land aanvalt.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.