Transnistrië meldt beschieting wapendepot vanuit Oekraïne

ANP Producties | Bron: ANP
Tiraspol

In Transnistrië is vanuit Oekraïne een dorp beschoten waar een grote Russische munitieopslagplaats staat, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken van de afgescheiden Russischgezinde regio van Moldavië. Het departement meldt verder dat het drones heeft gedetecteerd die in Oekraïne zouden zijn opgestegen, waarvan er twee zijn neergehaald.

Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de beschietingen bij het dorp Kolbasna, dat op 2 kilometer van de grens met Oekraïne ligt. In het door Russische militairen bewaakte wapendepot zou 20.000 ton munitie uit de Sovjetperiode zijn opgeslagen, volgens het ministerie de grootste munitieopslagplaats in Europa.

In de van Moldavië afgescheiden regio, waar Russische troepen zijn gestationeerd, worden sinds enkele dagen explosies gemeld, die het zelfverklaarde republiekje als terroristische aanvallen omschrijft. Oekraïne en de NAVO lieten deze week weten rekening te houden met een door Rusland in scène gezette aanval op Transnistrië. Mogelijk wil Moskou vanuit dat gebied een nieuwe aanval op Oekraïne openen.

Het Russische leger maakte vorige week bekend geheel zuidelijk Oekraïne onder controle te willen krijgen, waarmee een route van en naar Transnistrië zou ontstaan.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.