KLM worstelt met koffers van thuisblijvers door staking

Reizigers wachten op hun koffers bij een bagageband op de luchthaven Schiphol. (Archiefbeeld)© Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Schiphol

KLM heeft de gevolgen van de staking van de bagage-afhandelaars afgelopen zaterdag bijna opgelost. De meeste passagiers kregen hun koffers inmiddels nagestuurd, laat een woordvoerster weten. De luchtvaartmaatschappij heeft de handen nog wel vol aan de koffers van mensen die uiteindelijk niet meer zijn gevlogen en naar huis zijn teruggekeerd.

Die koffers moeten allemaal naar een thuisadres worden vervoerd vanaf Schiphol. ,,Dat is nog wel een klusje", volgens de woordvoerster. Alle koffers die achter reizigers die intercontinentaal vlogen aan moesten worden gestuurd zijn inmiddels onderweg. Voor reizigers binnen Europa worden de laatste restjes met spoed weggewerkt.

Ook qua vluchten is alles weer op orde. Dinsdag moesten nog enkele transfervluchten via andere luchthavens worden geleid, maar dat hoeft nu ook niet meer. Ook is er nauwelijks vertraging meer op intercontinentale vluchten.

Lees ook: Schiphol beperkt toegang terminals door drukte

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.