Gevaarlijke achtervolging eindigt in nat pak voor 19-jarige bestuurder na botsing met politiebusje in Hoofddorp

© Politie Basisteam Haarlemmermeer

1 / 2
Internetredactie
HOOFDDORP

Een automobilist onder invloed van lachgas heeft woensdagavond gevaarlijke capriolen uitgehaald in Hoofddorp. Na een gevaarlijke achtervolging botste hij tegen een politiebusje en raakte te water langs de A4.

Aan het einde van de middag werd de 19-jarige bestuurder gezien met een lachgasballon in zijn mond. Hij zou richting het centrum van Hoofddorp zijn gereden, maar de politie kon hem niet vinden.

Het voertuig werd na een nieuwe melding alsnog aangetroffen. De bestuurder negeerde het stopteken van de politie, waarna de achtervolging werd ingezet op de Burgermeester Pabstlaan. Hij reed meerdere malen door rood en slingerde met hoge snelheid over de weg.

Omdat het volgens de politie te gevaarlijk werd, werd de achtervolging gestaakt. Later werd de bestuurder wederom aangetroffen, ditmaal op de A4. De politie reed weer achter hem aan.

De automobilist botste uiteindelijk tegen een politiebusje en kwam terecht in de sloot bij de afrit naar de N207. Een agent heeft hem uit het water gehaald. De verdachte is eerst naar het ziekenhuis gebracht en daarna naar het politiebureau. Zijn auto en de beschadigde politiebus zijn weggesleept door een berger.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.