Nieuw nautisch festijn bij bedrijven langs het water: ’Ontwikkelingen in het Noordzeekanaal zichtbaar maken’

Een autoschip op het Noordzeekanaal.© archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Pieter van Hove
IJmond

Belangstellenden voor alles wat gebeurt in havens kunnen 23 tot en met 26 juni meedoen aan het festijn Zeehavendagen Amsterdam. De bezoekers kunnen van Amsterdam tot en met IJmuiden een kijkje nemen achter de schermen bij het havenbedrijfsleven.

Het hoofdprogramma bestaat uit rondleidingen en workshops bij haven- en havengerelateerde bedrijven. Verder zijn er elke dag havenrondvaarten op het IJ, naar Westpoort en Zaandam. Het is de bedoeling dat Zeehavendagen Amsterdam na 2022 elk jaar in de laatste week van juni terugkeert.

Andere hoogtepunten zijn speciaal georganiseerde cacaovaarten in de Westhaven, de tentoonstelling Amsterdam-Havenstad in Het Scheepvaartmuseum en tours over de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Liefhebbers van zilte zeelucht, offshore wind en visserij zijn 25 en 26 juni welkom op het Havenfestival IJmuiden dat in het teken staat van cultuur, kunst en nautische dienstverlening.

Met het nautisch festijn willen Port of Amsterdam, ondernemersvereniging ORAM en promotievereniging Amports de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal zichtbaar maken bij het grote publiek. Dit gebeurt aan de hand van zes thema’s: maakindustrie, op- en overslag van goederen, energietransitie, circulaire industrie, historie en nautische dienstverlening.

Inmiddels hebben meer dan veertig haven- en havengerelateerde bedrijven zich verbonden aan het nautisch evenement, waaronder Tata Steel, TMA Logistics, Damen Shiprear, de douane, de marechaussee en de nautische dienstverlening. Binnenkort wordt meer bekend gemaakt over het programma.

Meer nieuws uit IJmond

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.