Kookboekbespreking: Genieten van alle pure producten uit Sicilië

Hanneke van den Berg

Jadis Schreuder is de drijvende kracht achter het platform The Lemon Kitchen. In haar tweede boek ’The Lemon Kitchen Sicilië’ neemt ze de lezer mee naar het Italiaanse eiland, waar ze op zoek gaat naar authentieke recepten, pure producten en prachtige plekken.

Zoals Siracusa, waar de beste biologische citroenen en mosselen vandaan komen, de vismarkt van Catania, het streetfood van Palermo en de Sicilianen thuis.

Door de vulkanische grond - de vulkaan Etna is nog steeds actief - groeit er allerlei moois op Sicilië. En met al die prachtige ingrediënten weten de Sicilianen wel raad, zo ontdekte Schreuder bij haar vele reizen naar het eiland.

De Mediterraanse keuken is beroemd om zijn gezonde eten en in dit boek leer je daarvan mee te genieten. Ofschoon het geen superdik kookboek is, weet ze toch een mooi overzicht te geven van allerlei basisrecepten en wat je daar allemaal mee kunt doen.

Jadis Schreuder: ’The Lemon Kitchen Sicilië’. Uitg. Luitingh-Sijfthoff, €21,99.

fit_boek_27_april.pdf

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.