Eerste Zeehavendagen in Amsterdam tijdens Havenfestival IJmuiden

Van onze verslaggever
Amsterdam

Veertig bedrijven in het havengebied van Amsterdam doen mee aan de Zeehavendagen van 23 tot 26 juni. Er worden rondleidingen gegeven en workshops.

Het is een nieuw evenement waarmee de vierde haven van Europa zich wil laten zien aan bewoners van de regio. Het plan is om de Zeehavendagen jaarlijks te laten terugkeren. Dit jaar wordt gekeken hoe groot de belangstelling ervoor is.

Lees ook: Nieuw nautisch festijn bij bedrijven langs het water: ’Ontwikkelingen in het Noordzeekanaal zichtbaar maken’

Dagelijks worden rondvaarten over het IJ gegeven, er zijn cacaovaarten in de Westhaven, in het Scheepvaartmuseum is een tentoonstelling en dan is er ook nog op 25 en 26 juni het Havenfestival in IJmuiden. Er kan ook een bezoek worden gebracht aan de grootste zeesluis ter wereld die daarnaast ligt.

Met Zeehavendagen Amsterdam willen Amports en het havenbedrijf de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal zichtbaar maken aan de hand van maakindustrie, op- en overslag van goederen, energietransitie, circulaire industrie, historie en nautische dienstverlening. De dagen zijn tegelijkertijd een platform om werkzoekenden, schoolverlaters, studenten, politici en bestuurders met elkaar in contact te brengen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.