Burgemeester sluit woning in IJmuiden waar harddrugs en machete werden aangetroffen

Van onze verslaggever
IJmuiden

In een huis aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden is een handelshoeveelheid harddrugs en een machete gevonden. De spullen zijn in beslag genomen.

De politie vond de spullen al op 11 maart na een melding van bedreiging met een machete. Agenten die naar de Lange Nieuwstraat reden, zagen een Velsernaar uit de woning komen die aan de omschrijving voldeed, laat een woordvoerder van de politie weten.

De verdachte is aangehouden en later heengezonden. Een medeverdachte staat nog op de radar van de politie. Over de drugs, de verdachten en de machete wil de woordvoerder verder niet veel kwijt, het gaat om een nog lopend onderzoek.

Burgemeester Frank Dales heeft de woning vrijdag voor zes maanden gesloten. ,,We tolereren in Velsen geen productie van en illegale handel in drugs en het in bezit hebben van machetes.’’

,,Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen heeft dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is”, aldus burgemeester Frank Dales.

Heeft u een vermoeden van drugscriminaliteit? Bel dan de politie via 0900-8844 of bij spoed 112. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.