Symbolische aftrap van het zomerseizoen in Wijk aan Zee: Meifestival met John de Bever, 2 Unlimited en Waar schijt de koe?

Het katknuppelen in Wijk aan Zee een paar jaar geleden.

Het katknuppelen in Wijk aan Zee een paar jaar geleden.© archieffoto Heleen Vink

Van onze verslaggeefster
Wijk aan Zee

Het wordt in Wijk aan Zee gezien als de symbolische aftrap van het zomerseizoen: het Meifestival. Na twee jaar afwezigheid door de coronamaatregelen is het vijfdaagse festival rond Hemelvaartsdag - 25 tot en met 29 mei - weer terug op de agenda.

De kermis, elke dag van 13 uur tot middernacht, en een feesttent staan op de Dorpsweide. De tradities van Hemelvaartsdag als de kerkdienst in de tent, katknuppelen en Waar schijt de koe? keren weer terug.

Meezingers

Het festival wordt woensdagavond afgetrapt met een Hollandse meezingavond met de zangers Tino Martin, John de Bever en Yves Berendse en DJ Volta. Ook donderdag is er een Hollandse middag met meezingers. De meewerkende artiesten zijn De Wico’s, Gianni Schneider, Ricardo Stienstra, Faake Lammers en Johan van Duijn. Op de donderdag- en vrijdagavond worden er onder de noemer ’Geflipt’ plaatjes gedraaid.

Het feest gaat zaterdagavond terug naar de jaren negentig als de band 2 Unlimited, bekend van de wereldhit ’No Limits’, optreedt. Van het oorspronkelijke duo is alleen rapper Ray Slijngaard nog actief.

Smaakmarkt

Zondagmiddag van 14 tot 19 uur wordt het Meifestival gecombineerd met de Smaakmarkt. Ook al zo’n Wijk aan Zeese traditie die de laatste twee jaar niet door kon gaan. De Smaakmarkt is naar Frans voorbeeld een dorpsmarkt waar iedereen samenkomt om te eten, drinken, praten en te feesten. Plaatselijke restaurants en mobiele keukens bereiden er gerechten en proeverijen voor. Tijdens de Smaakmarkt treedt het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest twee keer op, om 16.30 en 18.30 uur. In de tent zijn de kindervoorstellingen ’Koning Kumba in de muziektuin’ en ’Juf Roos’.

Kijk op www.meifestival.nl voor de juiste tijden en de toegangsprijzen, variërend van twee euro voor ’Koning Kumba in de muziektuin’ tot 22,50 euro woensdagavond aan de deur.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.