’Polaroidgirl’ is een van de vijf exposanten bij Kop van WaZ

Werk van ’Dutch Polaroidgirl’.

Werk van ’Dutch Polaroidgirl’.© Foto PR

Van onze verslaggever
Wijk aan Zee

Vijf kunstenaars exposeren van 7 mei tot eind juni in de Kunstontmoetingsplek van Wijk aan Zee, ook bekend als Kop van WaZ. Het zijn Ellen Robert, Ellen van Ombergen en Harm Jonker, Margo Brus en Annemiek Schmidt Crans. De laatste komt uit Utrecht en hanteert de artiestennaam Dutch Polaroidgirl.

Naast haar karakteristieke mixed media collages heeft Annemiek Schmidt Crans gezeefdrukte polaroids, die ze Fireboy & Plastic Fantastic-portretten noemt. Ze toont tevens mixed media, opgepimpt met neon kleuren.

Verdringen

Ellen van Ombergen probeert ’met bezielde bladeren de zwarte krachten van het bovennatuurlijke te verdringen’. Bladeren zijn de cirkel van het leven en een inspiratiebron voor nieuw werk. Harm Jonker komt met vermakelijk en fantasierijk fotografisch werk, denk aan zijn succesvolle compilaties van ’Amsterdam aan Zee’.

(Tekst gaat door onder de foto)

Werk van Harm Jonker.

Werk van Harm Jonker.© Foto PR

Ellen Robert heeft haar geliefde zeeën losgelaten en is overgestapt op mensapen. Daarnaast schilderijen van Tata, ’zoals zij dit bedrijf ziet’. Margo Brus uit IJmuiden put inspiratie uit Afrika. Ze gebruikt papier en karton, maar ook brood en bananenschillen om schilderijen, tekeningen en compilaties te maken. ’Gambia in Wijk aan Zee’, heet het dan, gekscherend.

(Tekst gaat door onder de foto)

Mensaap van Ellen Robert.

Mensaap van Ellen Robert.© Foto PR

De opening van expositie ’Droombeelden’ is op 7 mei vanaf 17 uur in het pand aan Voorstraat 12.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.