Vier gewonden bij ernstig ongeval in Haarlem, één bestuurder (24) rent gewond weg en wordt later aangehouden

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 4
Internetredactie
Haarlem

Bij een ernstig verkeersongeval in Haarlem-Noord zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vier gewonden gevallen. Rond 01.15 uur ging het mis op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord toen de bestuurder van een personenwagen ter hoogte van de Spaarnhovenstraat met hoge snelheid de controle over z’n voertuig verloor en hierbij eerst een geparkeerde wagen raakte, en toen frontaal tegen een tegemoetkomend voertuig met daarin drie personen botste.

De bestuurder van het voertuig dat de aanrijding veroorzaakte, een 24-jarige man uit Heemstede, besloot na het ongeval niet op de hulpdiensten te wachten. Hij nam de benen en ging er al slingerend gewond vandoor. Twee omstanders gingen achter de man aan en alarmeerden 112 om de positie van de bestuurder door te geven. Uiteindelijk kon de man na zo’n tien minuten in de Bantamstraat worden aangehouden en kon er medische zorg aan hem worden verleend. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of hij onder invloed van verdovende middelen was.

De brandweer moest een deel van het andere voertuig wegknippen om alle inzittenden eruit te krijgen. Twee inzittenden waren gewond, in elk geval één van hen ernstig. Na de nodige zorg zijn ze samen met de bestuurster naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Vanwege het ongeval is de Rijksstraatweg helemaal afgesloten geweest voor onderzoek door de politie. Door de aanrijding was het een grote ravage; de weg lag bezaaid met brokstukken. Het politieonderzoek heeft tot diep in de nacht geduurd.

Kromming

De markeringen van de politie laten zien dat de bestuurder de fout in ging ter hoogte van de Van Nesstraat.

De markeringen van de politie laten zien dat de bestuurder de fout in ging ter hoogte van de Van Nesstraat.© Mediahuis

De auto ging blijkbaar de fout in bij de kromming in de Rijkssstraatweg, die onlangs is aangebracht ter hoogte van de Van Nesstraat. Hij lijkt die kromming te hebben genegeerd en daardoor recht op de stoep te zijn afgereden en op de daar geparkeerde auto te zijn gebotst.

In de buurt wordt gezegd dat de bestuurder behoorlijk onder invloed was. ,,Hij kon niet normaal praten’’, zegt een getuige.

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Zij kunnen contacten opnemen via 0900-8844.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.