Trainer Schreuder zwijgt voorlopig over Ajax

Alfred Schreuder.

Alfred Schreuder.© AFP

ANP
BRUGGE

Trainer Alfred Schreuder van Club Brugge zwijgt voorlopig over Ajax. Alles wijst erop dat Schreuder na dit seizoen terugkeert in Amsterdam, als opvolger van Erik ten Hag die verhuist naar Manchester United. "Ik focus me volledig op Club Brugge, met speculaties kan ik niets. Daar ga ik niet op in", zei Schreuder na de winst op Union (1-0).

Algemeen directeur Edwin van der Sar zei woensdag rond de gewonnen kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen (5-0) dat Ajax voor het einde van het seizoen een nieuwe hoofdtrainer presenteert.

Ajax sluit de competitie zondag af tegen Vitesse. De landskampioen zou in hoofdlijnen akkoord zijn met Schreuder over een contract voor twee jaar.

In de play-offs om de Belgische titel won Club Brugge in vier dagen tijd twee keer van Union. De ploeg van Schreuder heeft daardoor nu 3 punten voorsprong op de club die het grootste deel van het seizoen bovenaan stond. Met nog twee wedstrijden te gaan, tegen Antwerp en Anderlecht, koerst Club Brugge af op de derde landstitel op rij.

Schreuder hoorde na de zege op Union in het Jan Breydelstadion dat Ajax de Nederlandse titel had gepakt. "Leuk voor ze", zei de 49-jarige Barnevelder, die tussen begin 2018 en de zomer van 2019 assistent van Ten Hag was in Amsterdam.

Schreuder werkte daarna als hoofdtrainer van de Duitse club Hoffenheim en als assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona. Begin dit jaar werd hij aangesteld bij Club Brugge, als opvolger van de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen