Leden van vakvereniging VHP wachten op antwoord Tata-directie over hun verontwaardiging over het cao-resultaat

VCP-voorzitter Nic van Olstein (l) overhandigt Tata-topman Hans van den Berg de brief.

VCP-voorzitter Nic van Olstein (l) overhandigt Tata-topman Hans van den Berg de brief.© foto Gerard Keet

Pieter van Hove
IJmuiden

Leden van de VHP - de lokale vakvereniging voor professionals bij Tata Steel – moeten nog even wachten op een antwoord van het staalbedrijf op hun verbolgenheid over het bereikte cao-resultaat.

Tata Steel Nederland-directeur Hans van den Berg moet nog de op woensdag ontvangen brief bestuderen. Een delegatie van de VHP, bijgestaan door Nic van Holstein (landelijk voorzitter van de VCP) overhandigde woensdag het schrijven aan de Tata-topman.

Zij vinden dat ze er bij de bereikte overeenstemming bekaaid zijn afgekomen. Zo is er een gemiddelde loonstijging afgesproken van 6,2 procent over anderhalf jaar. De hogere loonklassen (waar veel VHP’ers in vallen) kennen procentueel een minder hoge stijging. De lagere klassen daarentegen stijgen met meer dan 6,2 procent.

De vakvereniging is verder ontstemd over het feit dat de onderhandelaars van Tata in de slotfase alleen met FNV hebben gesproken. FNV had een ultimatum gesteld toen resultaten uitbleven. ,,Ook de achterban van de VHP verdient een serieuze plaats aan de onderhandelingstafel zodat de inbreng van deze belangrijke groep medewerkers gewaarborgd is”, aldus Holstein.

Van den Berg heeft de delegatie beloofd goede nota van de brief te nemen. Ook zou hij hebben toegezegd dat het bedrijf nog met een reactie komt en de VHP uitnodigt voor een gesprek. De VHP verwacht uiterlijk 20 mei een reactie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.