China ziet af van Azië Cup door corona

ANP Producties | Bron: ANP
Beijing

Het Aziatisch voetbalkampioenschap voor landenteams wordt volgend jaar niet in China gehouden. De Aziatische voetbalbond AFC moet op zoek naar een nieuwe locatie voor het vierjaarlijkse toernooi nadat de Chinese bond de organisatie teruggaf vanwege de coronasituatie in het land.

Het toernooi, waaraan 24 landen deelnemen, zou in tien Chinese steden worden gespeeld tussen 16 juni en 16 juli 2023. De AFC zegt in een verklaring de "uitzonderlijke omstandigheden veroorzaakt door Covid-19" te erkennen en toont begrip voor de beslissing van de Chinezen.

China probeert met strenge maatregelen de coronacrisis in de hand te houden. De inwoners van Shanghai zitten al meer dan een maand in een lockdown en in andere steden, zoals hoofdstad Beijing, wordt de bevolking frequent getest en dreigen lockdowns door stijgende coronacijfers. Verschillende sportevenementen werden al afgelast, zoals de Aziatische Spelen, die in september in Hangzhou zouden plaatsvinden, en de atletiekwedstrijden uit de Diamond League in Shanghai (30 juli) en Shenzhen (6 augustus).

De laatste keer dat er om de zogenoemde Asian Cup werd gevoetbald was in 2019 in de Verenigde Arabische Emiraten. Qatar kroonde zich daar tot kampioen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.