Doden bij schietpartij supermarkt in Amerikaanse stad Buffalo

ANP Producties | Bron: ANP

N i e u w bericht, meer informatie in hele bericht

BUFFALO (ANP/DPA) - Een man heeft zaterdag in de Amerikaanse stad Buffalo, in de staat New York, zeker tien mensen doodgeschoten in een lokale supermarkt, meldt politiecommissaris Joseph Gramaglia. Ook zijn drie mensen gewond geraakt. Zender NBC News sprak eerder van minstens zeven doden. De schutter, het zou gaan om een 18-jarige witte man, is gearresteerd en wordt verdacht van een racistisch gemotiveerde haatmisdaad.

Volgens NBC liep de man rond 14.30 uur lokale tijd de supermarkt binnen, zwaar bewapend en gekleed in militaire kleding. Binnen schoot hij in het rond met een geweer. Een politieagent zei tegen de krant The Buffalo News dat toen hij de supermarkt binnenging, het was "alsof hij een horrorfilm inliep".

Volgens de krant droeg de schutter een camera en onderzoekt de politie of hij zijn daad gelivestreamd heeft op internet. Op sociale media circuleren berichten dat hij voorafgaand aan zijn daad een manifest heeft gepubliceerd waarin hij zichzelf een racist en een antisemiet noemt. De supermarkt ligt ten noorden van de stad in een gebied waar vooral zwarte Amerikanen wonen.

Burgemeester Byron Brown zei tijdens een persconferentie dat de schutter niet uit Buffalo komt. De vermoedelijke dader zou uren hebben gereden voordat hij in de stad aankwam "om deze misdaad tegen de mensen van Buffalo te plegen", aldus Brown. Hij sprak van "de ergste nachtmerrie die een gemeenschap kan tegenkomen."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.