Gehavend Sparks moeiteloos langs Onze Gezellen

Kelsy Pieneman van Onze Gezellen tikt Julia Kwakernaak van Sparks Haarlem uit op het tweede honk.

Kelsy Pieneman van Onze Gezellen tikt Julia Kwakernaak van Sparks Haarlem uit op het tweede honk.© United Photos/Toussaint Kluiters

Rob Spierenburg
Haarlem

Ondanks het ontbreken van drie topspeelsters, had Sparks zaterdagmiddag geen kind aan Onze Gezellen. Het team van coach Peter van Dalen won met 5-1 en 11-4.

Sparks kent een moeizame seizoensstart. Nadat de hoofdklasser in de voorbereiding plotseling werd geconfronteerd met het wegvallen van Bobbi Scheurkogel, haakten korte tijd later internationals Maxime van Dalen en Suka van Gurp geblesseerd af. Van Dalen is inmiddels zodanig hersteld van haar rugblessure dat zij weer voorzichtig voor Sparks in actie kan komen. Tegen Onze Gezellen speelde de hardhitter alleen het eerste duel.

Doordat ook Riangela Flanegin wegens familieomstandigheden ontbrak, moest Sparks het in het tweede duel doen zonder het beproefde supertrio. Mede door uitermate zwak pitchen van de Australische Zali Maree Summers, had het gehavende Sparks aan vijf innings genoeg om met een 11-4 zege van het veld te stappen.

Summers liet bal na bal uiterst rechts naast de plaat zeilen. In ietsje meer dan twee innings produceerde de Australische negen keer vier wijd. Sparks hoefde in de tweede helft van de eerste inning helemaal niets te doen om de 0-1 achterstand om te zetten in een 6-1 voorsprong.

Ondanks de dubbele zege ging bij coach Peter van Dalen bepaald nog niet de vlag uit. ,,Het is momenteel met al die blessures en afwezigen puur overleven’’, klonk het bezorgd. Komende zaterdag in de thuisduels tegen Roef is Flanegin weer van de partij en zal Maxime van Dalen wellicht ietsje meer mogen worden belast. Niet fysio Sandra Nypels van Sparks beslist daarover, maar de technische staf van Oranje. Ook de toekomstige inzetbaarheid bij Sparks van international Van Gurp is uitsluitend een zaak van de medische staf van het Nederlands team.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen