Meer Jazz verhuist naar Nieuw-Vennep

Big Band Haarlemmermeer.

Big Band Haarlemmermeer.

Van onze verslaggever
Hoofddorp

Meer Jazz, sinds 1994 in Hoofddorp gehouden, verhuist dit jaar naar Nieuw-Vennep.

In en bij hotel-restaurant De Rustende Jager aan de Venneperweg in het dorpscentrum wordt het jazzfestival op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli gehouden, na enkele jaren afwezigheid voor het eerst sinds de coronapandemie.

Blues, latin, funk, big bands en natuurlijk heel veel jazz met 26 bands en 180 muzikanten. Regionaal talent is present en het Conservatorium van Amsterdam vaardigt zijn talentenbands af.

Rietblazer

Vrijdag 1 juli om 17 uur wordt het startsein gegeven. Die dag treedt vanaf 21.15 uur de Engelse rietblazer Johnny Boston op in De Rustende Jager.

Buiten speelt Wild Bill and The Invisible Men met onder andere trompettiste Elliser van der Molen. Verder staan op het programma de Amerikaanse Greg Izor met Louisiana blues. Hij speelt met de band van Blues Award-winnaar Thomas Toussaint, uitgeroepen tot Nederlands beste bluesharmonicaspeler. Na de Big Band Haarlemmermeer komen The Busquitos.

Op de tweede dag van het festival wordt in de Jachtzaal de Meer Jazz Prijs uitgereikt aan vocaliste Deborah J Carter. Later op de middag is er een optreden van Dennis ’Happy Jazz’ Kivit, een veelbelovende leerling van Deborah.

Het traditionele bigbandconcours is later dit jaar in Hoofddorp maar deze dag spelen al de Jan Molenaar Big Band en de Jazz Focus Big Band.

Meer Jazz is gratis toegankelijk. Er zijn twee binnen- en twee buitenpodia. Het complete programma staat op de website meerjazz.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.