Automobilist tart politie en wordt na woeste achtervolging klemgereden in Haarlem

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 3
Internetredactie
Haarlem

Een automobilist is donderdagavond op de Kampersingel in Haarlem aangehouden na een achtervolging. De verdachte, een man, heeft daarbij meerdere wagens beschadigd, waaronder twee politieauto’s.

Agenten kwamen de verdachte niet bij toeval op het spoor: hij had ’overlast veroorzaakt’, aldus de politie. Wat de man precies op zijn kerfstok had, kon een woordvoerder (nog) niet zeggen.

De man werd gesignaleerd in Overveen. Agenten gaven hem daar een stopteken, maar dat negeerde hij. „Hij reageerde daar erg agressief op”, wist een zegsman van de politie te vertellen. De bestuurder was de politie aan het uitdagen door een aantal malen te stoppen en dan weer gas te geven.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Michel van Bergen

Gewonden

De verdachte ging er vervolgens vandoor, waarna een achtervolging werd ingezet. De man liet een spoor van vernieling achter en werd uiteindelijk klemgereden door agenten op de Kampersingel in Haarlem. Twee politieauto’s raakten daarbij beschadigd. Of er ook gewonden zijn gevallen, kon de woordvoerder niet zeggen. „Ik weet wel dat niemand naar het ziekenhuis hoefde.”

De verdachte is aangehouden.

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.