Zandvoort geeft zekere zege uit handen

Rinus van der Lugt
Marken

Als Zandvoort aan het eind van de rit een punt tekort komt om deel te nemen aan de nacompetitie, dan zal trainer Ted Saunier nog wel eens terugdenken aan het duel tegen Marken. Zijn spelers dicteerden de wedstrijd, hadden tien minuten voor tijd een 0-2 voorsprong, maar moesten uiteindelijk een 3-3 gelijkspel incasseren.

,,Balen, een andere woord kan ik niet bedenken”, concludeerde Saunier na afloop. ,,Marken speelde de laatste tien minuten opportunistisch en daar gingen wij niet goed mee om.” In de eerste helft gaven de ploegen elkaar weinig toe. Zowel de thuisploeg als de bezoekers werden niet echt gevaarlijk.

Dat veranderde echter na de wissel. Zandvoort trok het spel naar zich toe, legde de thuisploeg hun wil op en opende de score via Bud Water, die een strafschop benutte. Toen Nigel Berg de score naar 0-2 opvoerde leek het duel beslist.

Het duel kantelde echter op het moment dat Nigel Castien een strafschop miste en Marken alles- of niets ging spelen. Zandvoort raakte compleet de kluts kwijt, maar leek vier minuten voor tijd, omdat Castien 2-3 in de touwen schoot, toch nog met de schrik vrij te komen.

In de slotfase moest Zandvoort echter de gelijkmaker incasseren waardoor Jong Holland, dat van FC Almere won, nu de beste papieren op het bereiken van de nacompetitie heeft.

Overige uitslagen:

DVVA-EDO 0-3. Doelpunten EDO: Fabian Laforga, Walid Benhaddi, Ahmed Ismael.

Van Nispen-DOCOS 1-0. Doelpunt Van Nispen: Alex van der Linden. HVC’10-Kagia 3-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal