Zilver synchroonzwemsters De Brouwer en Steenbeek in Athene

ATHENE

(ANP) - Synchroonzwemsters Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek hebben bij hun eerste internationale optreden twee keer zilver gepakt. Dat gebeurde in Athene bij de World Series Finale. Het duo was met 84,8617 punten goed voor zilver op het onderdeel technische uitvoering. Een dag later volgde een medaille van dezelfde kleur op de vrije kür waar ze met 86,6667 punten als tweede eindigden, opnieuw achter het Oostenrijkse koppel Anna-Maria en Einini Alexandri.

De Brouwer vormde de afgelopen jaren een duo met haar zus Noortje, maar zij komt door een schouderblessure dit seizoen niet meer in actie.

„Ik ben erg blij met het resultaat en trots op de progressie van het duet in negen maanden tijd”, meldde bondscoach Esther Jaumà. „Het is niet gemakkelijk om Noortje te vervangen. Maar Bregje en Marloes hebben geweldig werk verricht om zich aan te passen aan de nieuwe situatie en hard gewerkt om het niveau van het duet hoog te houden. Ik wil graag ook de rol van reserve Maria Lorenzini benoemen. Zij heeft ook een zeer belangrijk aandeel gehad in behaalde resultaat.”

Het duet gaat zich nu voorbereiden op het WK in juni in Boedapest.

Meer nieuws uit Sport Regionaal