Heemstede kan RCZ geen pijn doen en dus ook buurman BSM geen helpende hand bieden in titelstrijd

Heemstede-verdediger Paul van Schinkel kopt de bal weg.

Heemstede-verdediger Paul van Schinkel kopt de bal weg.© United Photos

Heemstede

In de vierde klasse heeft Heemstede BSM geen dienst kunnen bewijzen. RCZ won geflatteerd met 1-4.

Zelf heeft Heemstede al enkele weken niets meer om voor te voetballen. Gisteren kon de ploeg van trainer Eugène Goudmijn wel buurman BSM een flinke helpende hand bieden. Door te winnen of gelijk te spelen tegen de lijstaanvoerder zouden de Bennebroekers in puntverlies weer bovenaan kunnen komen.

BSM speelde zelf niet, omdat HYS niet over voldoende spelers beschikte voor het uitduel. Deze wedstrijd wordt nu morgenavond ingehaald. RCZ stond voor het duel met Heemstede maar één punt boven de ploeg van trainer René Ras met nog drie wedstrijden te gaan.

,,Rood Wit Zaanstad heeft gewonnen en die kunnen de laatste periode nog pakken en daar moet RCZ de laatste wedstrijd tegen. Dat kan BSM dan zomaar de titel opleveren. Dat wordt een heel interessant slot”, blikte Goudmijn alvast vooruit op tweede pinksterdag.

Goudmijn had al wat hoofdpijn voor de wedstrijd, want het keepersprobleem kreeg weer een nieuw hoofdstuk. ,,De tweede keeper kreeg een blessure bij het tweede elftal en daardoor moest er weer een veldspeler op doel. Mathijs Postma was de gelukkige. Dat was uiteraard weer niet ideaal.”

Na twee grote kansen en het betere veldspel voor Heemstede had RCZ het geluk van de koploper. De bezoekers kwamen snel op 0-1 en maakten ook 0-2 en 0-3.

Robin van de Linde maakte daarna nog wel de 1-3 waar de aanvaller er wel vier had kunnen maken. Goudmijn: ,,Dat is meteen het verhaal van dit seizoen. We hebben zoveel kansen nodig om tot scoren te komen. Dat moet volgend jaar beter.”

Overige uitslagen: Onze Gezellen - Geel Wit ’20 4-2. Doelpunten OG: Glenn Duister, Milco Poppe, Aron Bauer en Luc Grasman. Doelpunten Geel Wit: Martijn Nelis (2x). Olympia Haarlem - Zaandijk 2-3. Doelpunten Olympia Haarlem: Bart van der meer en Zafer kandemir. DSS - Westzaan 1-3. Doelpunt DSS: Jasper Besjes.

Meer nieuws uit Sport Regionaal