Goede start voor tennissers van Zandvoort

Arianne Hartono boekte vier overwinningen voor Zandvoort.

Arianne Hartono boekte vier overwinningen voor Zandvoort.© Archieffoto United Photos

Van onze verslaggever
Den Haag

Het gemengde tennisteam van Zandvoort is het seizoen in de eredivisie begonnen met twee overwinningen. Daardoor voert de ploeg de ranglijst na twee speelronden aan.

Zaterdag werd de strijd aangebonden met het op het hoogste niveau debuterende Baarn. Zandvoort zegevierde met 1-5. Lesley Pattinama-Kerkhove (3-6 en 3-6), Arianne Hartono (3-6 en 1-6), Jesper de Jong (3-6 en 4-6) en Yannick Mertens (6-4, 1-6 en 4-6) wisten allen hun enkelspel te winnen.

Ook de damesdubbel van Hartono en Quirine Lemoine leverde een punt op: 5-7 en 3-6. De enige nederlaag werd geleden door het herendubbel De Jong/Bart Stevens. Na 6-2 en 1-6 moest de supertiebreak de beslissing brengen. Daarin trok Baarn met 12-10 aan het langste eind.

Een dag later speelde Zandvoort in Den Haag tegen Leimonias dat zaterdag met 5-1 had gewonnen van Alta. Dat het een sterkere tegenstander zou zijn was op voorhand bekend. In de singles moesten Pattinama-Kerkhove (7-5, 3-6 en 6-1) en Mertens (6-2 en 6-3) hun meerdere erkennen in de Belgische Marie Benoit en de Spanjaard Javier Barranco Cosano. Omdat Hartono (3-6 en 4-6) en De Jong (6-4, 4-6 en 4-6) wel zegevierden moesten de dubbels de doorslag geven.

De partijen vielen in het voordeel van Zandvoort uit. De combinatie Hartono/Lemoine was met 6-7 en 3-6 prima op dreef. In vergelijking tot zaterdag was er alleen in de herendubbel een wijziging in het bezoekende team. De Jong speelde samen met Mertens en het duo won met 3-6 en 4-6.

Donderdag speelt Zandvoort zijn laatste uitwedstrijd als het op bezoek gaat bij Alta. Daarna volgen nog drie thuiswedstrijden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal