Evert en Maud vertellen over hun leven op de boerderij na Boer Zoekt Vrouw: ’Het voelt als een eiland. Fijn tussen dieren en niet te veel mensen overal’

Evert en Maud samen op de bank.

Evert en Maud samen op de bank.© KRO-NCRV/Hans-Peter van Velthoven/Yvon Jaspers

Julia Osendarp
Heemstede

Hoe vergaat het Maud op de boerderij? De Heemsteedse was een van de meest kleurrijke deelnemers van het tv-programma Boer Zoekt Vrouw en ze vond samen met Evert het liefdesgeluk.

Vorige week was daar de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw en bijna alle boeren vonden een partner. Ook dit seizoen konden flink wat kijkers hun geluk niet op toen ze de boerenliefdes weer konden volgen. Maud en melkveehouder Evert werden de meest besproken kandidaten.

Op de Boer Zoekt Vrouw-website reageren Evert en Maud op hun liefdeszoektocht en beantwoorden zij een aantal vragen waar wellicht jij ook nog mee zat. Want hoe is het afgelopen tussen Cora en Koop?

Fanbase

Evert geeft duidelijkheid over de Cora-Koop-situatie. Tussen die twee, zo blijkt, werd het niks. „Ik had het leuk gevonden voor mijn broer als hij ook iemand gevonden had. Maar het moet natuurlijk wel matchen”, vertelt hij. Ook reageert Evert op de heuse fanbase aan kijkers die smeken om vlogs en een Instagramaccount. Volgens Evert is hij niet „zo fotogeniek” en heeft hij veel te druk voor dat soort fratsen.

Maar dat Maud ondertussen op de boerderij vertoeft is een groot geluk voor de melkveehouder. „Dat vind ik heel gezellig. Vooral ook om samen te eten, samen koffie te drinken. Ze helpt vooral mee met melken, elke ochtend en elke avond. Dat vindt ze heel leuk om te doen.” Het stel geniet nu in alle rust van elkaar, vertelt hij. Dat beaamt Maud zelf ook. Zij ziet voorlopig een vlog-carrière ook nog niet echt zitten. Ze vertelt dat ze tegenwoordig echt zichzelf durft te zijn en ze tevreden is met het feit dat ze best een „einzelgänger” kan zijn. „Daarom vind ik het leven op de boerderij ook zo fijn. Het voelt als een eiland. Fijn tussen dieren en niet te veel mensen overal.”

Lees ook: Levert BZV met Heemsteedse Maud een nieuwe tv-ster af? Net als met boer Tom en boerin Bertie? ’Ze hebben een soort vrolijkheid, oppervlakkigheid’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.