Teun is in bijna alles tegengesteld aan wie Odette is, maar toch is ze verliefd | Over Liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Teun is in bijna alles tegengesteld aan wie Odette is, maar toch is ze verliefd.

Odette leerde een man kennen op de sportschool. Inmiddels is ze razend verliefd op hem, terwijl hij eigenlijk helemaal niet bij haar past. „Hoe kan ik nou vallen voor een vent die het liefst worstenbroodjes eet en Hollandse hits draait?

Ik vind verliefdheid maar raar. Het gebeurt je zelfs als je dat helemaal niet wil. En begrijp me niet verkeerd, ik ben niet zo oppervlakkig dat ik een man als Teun te min vind. Het lijkt me alleen dat je toch een paar dingen met elkaar gemeen moet hebben voor een leuke relatie.

Ik ben Teun tegengekomen op de sportschool. We zitten er al jaren min of meer rond dezelfde tijden, op dezelfde dagen. Ik houd van de rustige uurtjes. Dan kan ik gewoon mijn routine doen terwijl iemand anders een stukje verderop hetzelfde doet. Tot een paar maanden terug hadden we dan ook zelden een woord gewisseld. De eerste keer dat we dat wel deden, was toen iemand onwel werd. Ik zag het gebeuren, snelde naar hem toe en Teun deed hetzelfde. Nadat de man een beetje bijgetrokken was, werd hij opgehaald door zijn vrouw. Teun en ik hadden allebei geen zin meer om te sporten en besloten nog maar even in de kantine te blijven praten. Eerst over de man, toen over de sportschool, toen over de stad waarin we wonen en zo verder. In sportkleding is iedereen min of meer gelijk. Je kunt wel een beetje inschatten wat voor type iemand is, maar nooit helemaal. Ik merkte pas in het gesprek dat we heel verschillend waren, maar ook dat ik het bijzonder gezellig met hem vond. In de weken daarop bleven we na het sporten steeds even hangen voor een kopje thee en een praatje.

Toen we elkaar beter leerden kennen, ontdekte ik steeds meer aan hem dat ik op papier maar niks had gevonden. Zijn politieke opvattingen waren anders dan de mijne, zijn muzieksmaak, zijn vrijetijdsbesteding… Echt alles was bijna tegengesteld aan wie ik ben. Overigens denk ik dus dat hij mij ook niks zou vinden. Kakkineus waarschijnlijk, met linkse hobby’s en een ontiegelijk saaie baan op kantoor. Maar toch, het was elke keer leuk en elke keer viel me meer op hoe leuk hij vooral zelf was. Heel ad rem, wereldwijs en zoals dat gaat, elke week een beetje knapper. Als je iemand leuk gaat vinden, wordt hij vanzelf aantrekkelijk.

Uiteindelijk heeft hij de eerste stap durven wagen om een keer buiten de sportschool af te spreken. Hij vroeg me mee uit eten. Al in dat gesprek deed het eerste dilemma zich voor. Nou ja, dilemma is een groot woord, maar hij stelde de Chinees voor en ik zou daar normaal gesproken nooit voor kiezen op een date. Ik besloot me eraan over te geven en verheugde me die avond zelfs een beetje op de babi pangang die ik sinds mijn studententijd niet meer had gegeten. Toen hij me op kwam halen zag ik hem voor het eerst in zijn gewone kloffie. Dat was met recht zijn gewone kloffie. Een T-shirt en een spijkerbroek. Het was natuurlijk maar de Chinees, maar ook een date en ik had toch echt meer mijn best gedaan dan hij.

Hoe dan ook, we hebben de grootste lol gehad en ik was onder de indruk van zijn levensverhaal. Hij had nogal wat meegemaakt en dat had hem behoorlijk gevormd. In positieve zin. Hij wil alles uit het leven halen wat erin zit en dus doet hij precies wat hij leuk vindt. Stiekem kan ik daar van leren. Ik ben zelf soms geneigd om de dingen te doen die van me verwacht worden. Verder vond ik hem zo vriendelijk. Dat wist ik al, maar ik zag het ook in de manier waarop hij omging met de bediening en mensen om ons heen. Misschien werd ik nog wel het meest verliefd op die zachtheid.

We hebben gezoend. Een beetje onwennig, maar fijn. Dat was vorige week. Sindsdien appen we en hebben nu twee keer een beetje ongemakkelijk samen in de sportschool gestaan. Komende zaterdag neem ik hem mee naar mijn favoriete restaurant. Ik heb geen idee of dit ooit kan gaan werken, maar ik wil er heel graag achter komen.”

Wil jij ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.