Koninklijke HFC zaterdag 1 kan kroon op goed seizoen zetten

Kelly Giessen.

Kelly Giessen.© Archieffoto

Rinus van der Lugt
Haarlem

Naar alle waarschijnlijkheid gaat Koninklijke HFC zaterdagmiddag de kroon op een uitstekend seizoen zetten. Terwijl iedereen Olympia Haarlem tipte als kampioen van de derde klasse, zijn het de ‘jonkies’ van trainer Kelly Giessen die de titel voor de formatie van Barry Tjeertes wegkapen en volgend seizoen in de tweede klasse acteren.

Het hele seizoen heeft trainer Giessen de hoge verwachtingen proberen te temperen en vond hij het maar niets dat zijn ploeg als titelkandidaat werd bestempeld. ,,Niet schrijven dat wij voor de titel gaan, want zover zijn wij nog niet”, gaf hij dan te kennen.

Zeventien keer winst, een gelijkspel en twee nederlagen zijn cijfers waar je echter mee thuis kunt komen. Zes punten voorsprong op concurrent Stormvogels en een doelsaldo van 82 voor en slechts 18 tegen geven de suprematie nog eens weer. Een uitgebalanceerd elftal waarmee Giessen ten opzichte van andere ploegen in deze klasse in een bevoorrechte positie verkeert. Niet alleen omdat hij over zoveel spelers beschikt dat blessures en schorsingen probleemloos opgevangen kunnen worden, maar ook dat de vervangers geen verzwakking betekenen.

Als Giessen kans ziet deze selectie bijeen te houden dan zal de ploeg ook in de tweede klasse van zich doen spreken.

Dat tegenstander IJmuiden zijn huid zo duur mogelijk zal verkopen, is logisch. Er is geen ploeg die het leuk vind als de tegenstander tegen jou kampioen kan worden. Trainer Robin Ernest is allang blij dat voor zijn ploeg de degradatie- en nacompetitie perikelen achter de rug zijn en dat IJmuiden in de derde klasse gehandhaafd blijft.

Het was absoluut een tropenjaar voor Ernest die de taak van Tom Jacob overnam en met blessures, schorsingen en gestopte spelers geconfronteerd werd. Misschien dat hij zijn spelers nog eenmaal kan oppeppen, zodat HFC zaterdagmiddag vol aan de bak moet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen