Voor welke middelbare school kies je? Doemiddagen in Beverwijk voor leerlingen uit groep zeven

Proeven op het Kennemer College.

Proeven op het Kennemer College.© archieffoto Ronald Goedheer

Van onze verslaggever
Beverwijk

Het Kennemer College aan de Büllerlaan in Beverwijk heeft twee doemiddagen voor de leerlingen uit groep zeven. Op deze middagen krijgen de leerlingen verschillende workshops, zoals muziek, drama, sport en beeldende vorming.

Zo kunnen de leerlingen uit groep zeven op een laagdrempelige manier voor het eerst kennis maken met de middelbare school.

Teamleider brugklas Daniëlle Groenman onderstreept het belang van een goede oriëntatie voor de keuze van de middelbare school: ,,De groep zevenleerlingen gaan al bijna naar groep acht, het jaar waarin ze hun middelbare school gaan kiezen. Tijdens ons open huis zien we altijd naast leerlingen uit groep acht, ook groep zevenleerlingen met hun ouders langskomen. Ook zij zijn van harte welkom om vast de sfeer op onze school te komen proeven.’’

Ouders

,,Door corona hebben zij dit jaar daar niet de mogelijkheid toe gehad, vandaar dat we deze extra mogelijkheid willen bieden’’, vervolgt ze. ,,Het is belangrijk dat je je thuis voelt op je nieuwe school. Vaak hebben leerlingen al een broer of zus hier op school, of hebben hun ouders hier nog les gehad.”

Ook aan de ouders is gedacht: als de leerlingen bezig zijn met de workshops, kunnen de ouders informatie krijgen over de overstap naar de middelbare school en een rondleiding door het schoolgebouw. De doemiddagen zijn dinsdag 31 mei en woensdag 8 juni. Die van 31 mei zit al vol, voor 8 juni is nog plek. De middag is van 14.45 tot 16.15 uur. Inschrijven kan via havovwo.kennemercollege.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.