Drukste avondspits van het jaar vanwege Hemelvaart: monsterfiles van 17 kilometer

© Foto ANP

Internetredactie
DEN HAAG

Met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer verdeeld over 190 files is het woensdagavond de drukste avondspits van het jaar, meldt de ANWB. Daarmee is het aantal files rondom Hemelvaart vergelijkbaar met voor corona.

Op de A4 van Amsterdam richting Leiden is er op meerdere plekken langzaam rijdend verkeer. De vertraging loopt daar op tot een half uur. Ook de snelweg A27 van Utrecht naar Blaricum loopt langzaamaan vol. Daar staat het verkeer vast in een monsterfile van 17 kilometer vanwege een auto die is uitgebrand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook rondom Amsterdam staat het verkeer volop stil. Op de A7 naar Purmerend rijdt het verkeer op meerdere plekken stapvoets. Hetzelfde geldt voor de A9 richting Velserbroek.

(Tekst gaat door onder de foto)

Door Hemelvaart begint het lange weekend voor veel mensen al op woensdag, meldde de ANWB eerder al. Veel Nederlanders stappen vroeg in de auto om naar hun vakantiebestemming te gaan.

In 2019 stond er in het hemelvaartweekend 1028 kilometer file. Het vorige record van dit jaar stond op 785 kilometer. Dat was vlak voor de meivakantie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.