Bedrijven uit Haarlem en Velsen-Noord in de prijzen bij verkiezing ’Beste onderneming van Noord-Holland’

Alle winnaars bij elkaar.

Alle winnaars bij elkaar.© Foto Marjolein Ansink

Jacco van Oostveen
Haarlem

De regionale bedrijven Marcel’s Green Soap, Tommy Tomato (beide Haarlem) en Drystack (Velsen-Noord) zijn in de prijzen gevallen bij de verkiezing ’Beste onderneming van Noord-Holland’.

Marcel’s Green Soap, leverancier van eco-vriendelijke persoonlijke verzorgingsproducten en was- en reinigingsproducten, kreeg van de jury de hoogste waardering in de categorie MKB Midden (10-100 fte). De onderneming heeft volgens de jury een mooi, herkenbaar product en een duidelijke groene visie en missie.

(Tekst gaat door onder de foto)

Marcel’s Green Soap.

Marcel’s Green Soap.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Drystack, dat een innovatieve, snelle bouwoplossing heeft bedacht met het circulair stapelen van bouwstenen, ging met de hoofdprijs aan de haal in de categorie MKB Klein (0-10 fte). De jury roemt Drystack onder meer omdat het bedrijf een werkplek biedt voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Ook krijgt metselen volgens de jury dankzij Drystack weer een nieuwe impuls en draagt de onderneming bij aan een duurzame versnelling van de bouw.

In de categotie MKB Groot (100+ fte) ging de overwinning naar afvalverwerker Milieu Service uit Diemen.

Belofte

Tommy Tomato, dat gezonde, warme maaltijden levert aan scholen, won de prijs voor de grootste belofte. In 2025 wil het Haarlemse bedrijf groentepakketten leveren aan meer dan 3000 scholen in heel Nederland. ,,We zijn enorm blij met de erkenning door de jury en het geeft ons een boost in onze ambitie om in de komende periode heel veel kinderen groenten te leren eten’’, reageert Erik van der Plas van Tommy Tomato.

(Tekst gaat door onder de foto)

Producten van Tommy Tomato

Producten van Tommy Tomato© Archieffoto

De vijftiende editie van de jaarlijkse ondernemersverkiezing werd woensdagavond gehouden in de Philharmonie in Haarlem. In totaal deden ruim 200 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf mee aan de verkiezing, die als doel heeft lokale ondernemingen die op hun eigen manier inspirerend bezig zijn, een boost te geven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.