Voorzitter raad van commissarissen vervangt directeur Pieter de Waard voorlopig zelf bij Telstar

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Jakob Klompien is voorlopig interim-directeur bij Telstar. Hij vervangt Pieter de Waard die ziek thuis zit.

Vorige week vertelde Klompien aan deze krant dat De Waard voorlopig ziek thuis zit en er gezocht werd naar een tijdelijke vervanger. Dat is hij zelf geworden. Klompien is voorzitter van de raad van commissarissen die toezicht houdt op de directie van Telstar. De werkzaamheden van deze functie heeft hij tijdelijk neergelegd. Klompien denkt dat hij ongeveer acht weken in dienst zal zijn. ,,We verwachten dat Pieter op tijd voor het nieuwe seizoen weer aansluit.”

Het is niet voor het eerst dat Klompien, voormalig directeur van Rabobank IJmond bijspringt in de directie van Telstar. In 2020 was De Waard ook tijdelijk afwezig en nam Klompien samen met toenmalig commercieel directeur Steef Hammerstein de honneurs waar.

Klompien is als interim-directeur ook betrokken bij de aanstelling van een vervanger van trainer en technisch directeur Andries Jonker. De Amsterdammer heeft na drie jaar besloten te stoppen bij de eerstedivisionist. Een technische commissie binnen de club adviseert de directeur over de aanstelling van een nieuwe man.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen