Acteur Kevin Spacey aangeklaagd voor aanranding drie mannen

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey is in Groot-Brittannië aangeklaagd voor vier gevallen van aanranding bij drie mannen. In een van die gevallen gaat het om het "zonder toestemming aanzetten" tot penetratie. Maar justitie maakt niet duidelijk bij wie of door wie. Het gaat om incidenten tussen maart 2005 en april 2013, die zich deels zouden hebben afgespeeld in de wijk in Londen waar het Old Vic-theater is gevestigd. Daar was Spacey destijds artistiek directeur.

De 62-jarige tweevoudige Oscar-winnaar Spacey, bekend van de films Usual Suspects, LA Confidential en Seven, was in 2017 al door meerdere mannen beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De zaak zorgde ervoor dat de acteur kort daarna moest vertrekken uit de populaire Netflix-serie House Of Cards, waarin hij de hoofdrol van president Frank Underwood speelde. Meerdere zaken werden geschikt en geseponeerd, maar er bleef wel een onderzoek naar de acteur lopen.

In augustus werd bekend dat Spacey weer aan het werk ging. Hij kreeg een rol te pakken in de films Peter Five Eight en in de Italiaanse film L'uomo che disegnò Dio. De films zouden volgens de planning dit jaar uitkomen. De laatste filmrol van de acteur was in Billionaire Boys Club uit 2018. De film werd slecht ontvangen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.