Festival De Reis van Rorik in Beverwijk ter elfder ure gecanceld: vergunning niet rond

De toegangspoort van Rorik.

De toegangspoort van Rorik.© Archieffoto Richard Stekelenburg

Richard Stekelenburg
Beverwijk

Muziek, een biologische wijnproeverij, foodtrucks, een voetbaltoernooi, een kampvuur: studenten van de Hogeschool van Amsterdam zouden zaterdag 4 juni neerstrijken op Landgoed Rorik in Beverwijk om het publiek festivalgewijs kennis te laten maken met het gebied. Helaas: het gaat niet door.

Reis van Rorik, zoals het evenement was gedoopt is ter elfder ure gecanceld. De vergunning bleek niet rond, zo meld de organisatie.

De Reis van Rorik zou het eerste festival zijn dat op het landgoed plaats zou hebben, na de eerdere kleinere activiteiten die er al te zien waren. Komende maand zal het Young Art Festival er plaatshebben.

Reis van Rorik werd mede mogelijk gemaakt door een crowdfundactie die de studenten opzetten. Naar de aard van het nieuwe landgoed tussen Beverwijk en Assendelft werd het festival zo veel mogelijk duurzaam opgezet. Het programma beloofde dj’s en bands. Daarnaast kon er onder meer worden geschilderd en was er een silent disco. Of gezocht wordt naar een andere datum is onduidelijk.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.