ANWB verwacht vrijdag drukke avondspits vanwege pinksterweekend

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De ANWB verwacht komende vrijdag een drukke avondspits vanwege het aankomende pinksterweekend. De meeste files worden verwacht op wegen naar de Veluwe, rond Arnhem en Nijmegen en in Noord-Brabant. Waarschijnlijk is het vrijdagmiddag al drukker dan normaal op de weg vanwege vakantiegangers. De ANWB verwacht dat de meeste files rond 19.00 uur zijn opgelost. In 2019, voor corona, stond er aan de vooravond van het pinksterweekend 900 kilometer file.

De rest van het weekend worden er files verwacht in de richting van evenementen, attractieparken en outletcentra. Zo zijn er de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort, een Fietselfstedentocht in Friesland en de North Sea Regatta in Scheveningen.

Ook maandag, op Tweede Pinksterdag, verwacht de ANWB veel drukte op de weg vanwege terugkerende vakantiegangers. Het zal vooral langzaam rijden zijn in de richting van Duitsland op de A1, A12 en A67. In de loop van de maandagavond zal het druk zijn in het midden van het land en vanuit Zeeland.

Vorige week woensdag was er voor aanvang van het hemelvaartsweekend de drukste avondspits van het jaar, met ruim 1120 kilometer langzaam rijdend verkeer. Daarmee was het aantal files rond Hemelvaart vergelijkbaar met de tijd voor corona.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.