Johnny Depp wint smaadzaak tegen ex-vrouw Amber Heard

ANP Producties | Bron: ANP
Fairfax

Johnny Depp heeft de zaak tegen zijn ex-vrouw Amber Heard gewonnen. De acteur had de actrice aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. De jury in Fairfax (Virginia) oordeelde woensdag dat voldoende is bewezen dat er sprake is van smaad. Heard moet Depp miljoenen dollars aan schadevergoeding betalen. Depp was niet aanwezig bij de uitspraak, Heard wel.

De zaak tussen Depp en Heard is sinds 11 april bezig. De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk had geschreven voor de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin zei ze slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk zijn dat het over hem ging. En hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze later juist wel de auteur van het artikel te zijn, "om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn".

Depp had Heard voor 50 miljoen dollar aangeklaagd. Zij diende een tegeneis in, van 100 miljoen dollar. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel de acteur als de actrice.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.