Busje te water in havengebied IJmuiden, hulpdiensten massaal uitgerukt

© Foto Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

© Ko van Leeuwen

1 / 17
Internetredactie
IJmuiden

Een geparkeerd busje dat woensdagochtend op de Loggerstraat het water van de Haringhaven inrolde, heeft voor de nodige paniek gezorgd in IJmuiden. Uiteindelijk bleken er geen mensen in het voertuig te zitten.

Rond 11.30 uur werden diverse hulpdiensten opgeroepen, waaronder de traumahelikopter. Echter werd al snel duidelijk dat het te water geraakte voertuig leeg was.

Lees ook: Weer een auto in het water van de haven beland. Maar daar valt wat tegen te doen: ’Bij parkeren je wielen altijd in de andere richting zetten’

Brandweerlieden en ambulancepersoneel konden huiswaarts en de gealarmeerde traumahelikopter is uiteindelijk niet eens ter plaatse geweest. Een duikbedrijf heeft later samen met een kraanbedrijf het busje uit het water gehaald.

Tot verbazing van de duiker stond het busje met vier wielen op de bodem van de haven. Meestal zinkt een auto ondersteboven naar de bodem. Daardoor kostte het wat meer moeite om de hijskraan vast te maken, maar in overleg met de berger is de kraan aan de voorwielen vastgemaakt. Hierna kon het busje langzaam omhoog worden getakeld, waarbij telkens gewacht werd om het water er uit te laten lopen.

Het kraanbedrijf heeft het busje met een vorkheftruck naar het eigen terrein van de eigenaar gebracht.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.