Richard Plug keert terug op Sportpark Assumburg als hoofdtrainer van Odin’59

Richard Plug tijdens seizoen 20198/20189 op de bank bij Odin’59.© Foto Ron Pichel

Henny Beijer
Heemskerk

In de lastige zoektocht naar een opvolger voor de onlangs weggestuurde Alex Geernaert is Odin’59 uitgekomen bij een oude bekende. Richard Plug staat, na een afwezigheid van drie jaar, vanaf 1 juli weer als hoofdtrainer voor de groep.

Plug werd naar eigen zeggen vorige week benaderd. De IJmuidenaar was clubloos, nadat hij in november vorig jaar tussentijds VVSB verliet. Hij had naar eigen zeggen sindsdien wel wat andere mogelijkheden, maar kon ook goed leven met een voetballoos jaartje. Toch stond hij open voor een gesprek met zijn oude club. „Ik heb bij ODIN'59 natuurlijk een mooie tijd gehad met het kampioenschap en het bekerverhaal als hoogtepunten.”

„De technische commissie kiest na drie trainers in drie jaar heel bewust voor een vertrouwd gezicht en ervaring op niveau”, zo verklaart TC lid Richard Jonker de keuze voor Plug. „Het belangrijkste op dit moment is dat er rust en stabiliteit binnen de selectie komt met vertrouwde gezichten uit de regio. Met de ervaring en de kennis van de lokale spelersmarkt van Richard willen we weer een herkenbare selectie voor de komende jaren neer gaan zetten.”

Dat Plug bereid was te praten, was voor de Technische Commissie van de Heemskerkse derdedivisionst een meevaller. Immers, die had het zichzelf niet gemakkelijker gemaakt door, nota bene ook nog in de zinderende slotfase van de huidige competitie - waarin Odin nog volop moet strijden voor lijfsbehoud - de trainer weg te sturen. Een trainer, met wie bovendien al afspraken waren gemaakt voor het nieuwe seizoen. Geernaert’s vertrek is eerst correct afgerond, waarna de vacature kon worden ingevuld.

Plug zal zich vooralsnog niet bemoeien met de laatste wedstrijd, komende zaterdag uit tegen Excelsior’31 in Rijssen. En ook in een eventuele nacompetitie houdt hij zich afzijdig, zo zegt hij. „Ik zal al mijn tijd en energie moeten steken in de samenstelling van de selectie.” In dat opzicht wacht hem nog een knap lastige klus, want het is heel kort dag. „Maar wellicht lopen er nog spelers in de regio rond die duidelijk te laag voetballen en toch de ambitie hebben hogerop te willen spelen. Odin is daarvoor bij uitstek een geweldige springplank.”

Plug zegt te beschikken over een zeer uitgebreide database van talentvolle spelers; iets wat hem zeer van pas zal komen nu het voor het bezoeken van wedstrijden te laat is. „Ik heb natuurlijk al wel gesproken met spelers die al waren benaderd en hebben toegezegd over te komen, evenals met de spelers van de huidige selectie.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen