Toch weer zes wethouders in Haarlemmermeer

Jurgen Nobel en Marjolein Steffens gaan verder als wethouder in Haarlemmermeer.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Bart Boele
Hoofddorp

Haarlemmermeer krijgt toch weer zes wethouders. Dat stellen VVD, HAP, D66 en CDA aan de gemeenteraad voor. Eerder werd geopperd dat vijf wethouders wel voldoende was.

De nieuwe coalitie in Haarlemmermeer is rond, wordt in een persbericht gesteld. ,,Nu is het moment om Haarlemmermeer toekomstbestendig te laten groeien.’’

Jurgen Nobel en Marja Ruigrok (VVD), Marjolein Steffens en Charif El Idrissi (HAP), Charlotte van der Meij (D66) en Mariette Sedee (CDA), vormen de nieuwe wethoudersploeg van Haarlemmermeer. Of dat allemaal fulltime banen zijn, is nog niet bekend. Opvallend is dat HAP-wethouder Johan Rip kennelijk niet terugkeert in het college.

,,We hebben het proces zorgvuldig doorlopen en we hebben de tijd genomen om een goede balans te zoeken tussen ambitie en realisme. We kunnen en willen nu aan de slag’’, aldus Jurgen Nobel, als leider van de grootste partij VVD de initiatiefnemer van de coalitieonderhandelingen.

De vorige college- en raadsperiode duurde in verband met de fusie van Haarlemmermeer met Haarlemmerliede en Spaarnwoude ruim drie jaar, waarvan twee werden gedomineerd door de corona-pandemie. De opeenvolgende lockdowns brachten de samenleving tot stilstand en zorgden voor forse economische tegenwind. Dat was in Haarlemmermeer goed te merken omdat de lokale economie afhankelijk is van de luchthaven Schiphol.

Het nieuwe college kondigt aan te zoeken naar manieren om de pijnlijke ombuigingen uit 2021 te verzachten.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.