Kabinet gaat schoolvakanties niet aanpassen vanwege corona

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Het kabinet gaat de schoolvakanties van dit jaar niet aanpassen, schrijven ministers Ernst Kuipers (Volksgezondheid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) in een brief aan de Tweede Kamer. Mogelijk zou de zomervakantie worden ingekort, zodat leerlingen in de winter langer vakantie kunnen hebben. Mocht er dan weer een coronagolf zijn, dan zouden ze minder lessen missen. Maar het RIVM heeft geadviseerd dat de maatregel voor de gezondheid niet noodzakelijk is. Er is bovendien veel discussie over.

In april kwam het kabinet met een uitgebreide strategie voor hoe het onderwijs kon omgaan met een nieuwe coronagolf. Daarin werd het aanpassen van de schoolvakanties als optie genoemd.

Nu maken de ministers plannen voor onder meer zelftesten, ventilatie, looproutes en mondkapjes in het onderwijs. In het mbo en hoger onderwijs zouden groepsgroottes mogelijk worden beperkt, zolang de lessen daar in ieder geval deels doorgaan. Het sluiten van scholen zou een allerlaatste optie zijn. Later deze maand volgen exacte scenario's en plannen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.