Zomermarkt bij opening ’Hart voor Nova’: werkplek op campus voor cliënten Hartekamp Groep

Nova Campus© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Jacco van Oostveen
Haarlem

’Hart voor Nova’, het initiatief waarbij cliënten van de Hartekamp Groep een werkplek hebben op de Nova Campus aan de Zijlweg, wordt op dinsdag 7 juni officieel geopend. Dit gaat gepaard met een feestelijke zomermarkt op de campus.

Op dit moment werken nog vier mensen met een verstandelijke beperking op de campus, maar dit aantal wordt in het komende schooljaar uitgebreid. De cliënten van de Hartekamp Groep hebben meerdere taken: studenten van alle mbo-opleidingen ervaring op laten doen met mensen met een beperking, als ervaringsdeskundige optreden bij de opleiding maatschappelijke zorg en facilitaire taken uitvoeren zoals het vullen van de papierlades in printers en het schoolterrein schoonhouden.

Opleidingsmanager Wouter van Kesteren is enthousiast over de samenwerking met de Hartekamp Groep: ,,Vanuit de inclusie- en participatiegedachte verwachten wij veel van deze samenwerking. Het sociale klimaat op school zal erop vooruit gaan, dat horen we nu al terug van onze studenten.’’

Nina Hegi, begeleider van de Hartekamp Groep: ,,Hoe fantastisch is het dat we door deze samenwerking onze cliënten een mooie, nuttige werkplek middenin de samenleving kunnen bieden én hiermee de studenten kunnen voorbereiden op hun toekomstige werkplek?’’

Op 7 juni verrichten Andreas Trauernicht (Hartekamp Groep), Wouter van Kesteren (Nova College) en Jeroen Walstra de officiële opening. Dat gebeurt tijdens een feestelijke zomermarkt met vijftien verschillende kraampjes, die om 11.15 uur begint en tot 14 uur duurt.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.