Vrije inloop veroorzaakt drukte bij Haarlemse publiekshal

Lange rij voor de publiekshal.© Bas Terwijn

Mireille Sneekes
Haarlem

Door de vrije inloop voor het aanvragen van bijvoorbeeld reisdocumenten sinds 1 juni, ontstaat er grote drukte bij de publiekshal van de gemeente.

Een verhuizing melden, een reisdocument of rijbewijs verlengen of het aanvragen van een gehandicapteparkeerkaart: het zijn een paar voorbeelden waarvoor Haarlemmers zich sinds woensdag tussen 9.00 en 11.00 uur voor kunnen melden bij de publiekshal aan de Raaks. Een afspraak is niet nodig, even geduld wel. Hoewel achter vrijwel alle loketten een medewerker klaar zit om te helpen bij de producten, leverde het de eerste dagen lange rijen op. „Iedereen die voor 11.00 uur binnen is, wordt geholpen”, zegt een woordvoerder.

De vrije inloop is bedoeld om de extra toeloop door onder andere vakantiedrukte op te vangen. „Voor de zomervakantie zien we altijd een piek”, meent de woordvoerder. „We houden de drukte in de gaten en nemen extra maatregelen als dat kan. De inlooptijd uitbreiden is dan een van de opties.”

Om lange rijen te voorkomen, roept de gemeente op producten die online aangevraagd kunnen worden, zoals een VOG of het doorgeven van een verhuizing, op die manier te regelen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.