Uit de Speakers: ’Ja’: een heel fout nummer, maar stiekem wel erg lekker’ vindt badmintonster Selena Piek

Selena Piek

Robert Toret
Weesp

Muziek speelt voor veel sporters een belangrijke rol. Welke nummers gebruiken zij om zichzelf op te zwepen of juist rustig te worden voor een grote wedstrijd? Vandaag: badmintonster Selena Piek.

Badmintonster Selena Piek stond tweemaal op de Spelen en werd met Cheryl Seinen Europees kampioen in 2019. Bepaalde nummers klinken de 30-jarige dubbelspecialiste als muziek in de oren.

Tina Turner - The Best

“Ik was veertien toen ik voor het eerst Europees jeugdkampioen werd, in Denemarken. Bij thuiskomst kreeg ik een feestelijk onthaal en zetten mijn ouders dit liedje voor me op. De tekst spreek natuurlijk voor zich. Sindsdien draai ik dit nummer altijd na grote successen.”

Kungs vs. Cookin’ On 3 Burners - This Girl

,,Een nummer dat ik ontdekte in de aanloop naar Rio 2016. Ik voelde ’m meteen, krijg er goede energie van. Ik heb ’m echt grijsgedraaid. Als ik tegen een zware training opzag, zette ik ’m op in de auto en had ik zoiets van: ’let’s go’. Té toevallig: twee keer werd dit nummer bij de opkomst voor een belangrijke zege gedraaid. Eén keer op het WK, de andere keer voor de finale van het Belgian International. Ik wist meteen: dit is mijn dag, dit kan niet misgaan.’’

Bizzey - Ja!

,,Een heel fout nummer, maar stiekem wel erg lekker. Echt een guilty pleasure. Ik heb moeilijke tijden gekend in mijn carrière, vooral mentaal. Dan zette ik dit nummer op en blèrde ik vol mee. Voor mij staat het voor schijt aan alles: kan ik dit? Ja!’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen