Woonopmaat en Odion tekenen huurcontract voor 35 nieuwe zorgwoningen aan de Beverwijkse Grebbestraat

Een impressie van het nieuw te bouwen complex aan de Grebbestraat.© Artist’s Impression Woonopmaat

Van onze verslaggever
Beverwijk

Aan de Beverwijkse Grebbestraat worden volgend jaar april 35 nieuwe zorgwoningen opgeleverd. Zorgorganisatie Odion en woningcorporatie Woonopmaat tekenden dinsdag de huurovereenkomst van het project dat Laan van Kanaän gaat heten.

Het gaat om een complex van drie woonlagen, bedoeld voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. ,,Woonopmaat is er ook voor mensen met een beperking. Met de bouw van deze zorgappartementen zorgen we ervoor dat 35 (jong)volwassenen met een beperking straks een betaalbare huurwoning kunnen betrekken. En dat zij de zorg en begeleiding kunnen krijgen die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen’’, aldus Sjoerd Hooftman, directeur-bestuurder van Woonopmaat.

Wilgenroos

Het pand wordt gebouwd op de plek waar voorheen het schoolgebouw van de Wilgenroos stond. Op dit moment staan de muren van de woningen op de begane grond al. Ook de vloer van de woonlaag erboven is gelegd. Het complex wordt gebouwd door Delfsma Bouw & Ontwikkeling uit Friesland. De naam Laan van Kanaän is niet helemaal toevallig gekozen. Deze straat doorkruist de Grebbestraat, vlak naast het project.

Naast woningen zullen er ruimtes komen voor begeleidend personeel. Ook zal er op iedere verdieping een gemeenschappelijke woonkamer zijn. De woningen worden voorzien van zonnepanelen. De buitenkant wordt voorzien van klassiek metselwerk waarbij is gekozen door circulariteit. Dit houdt in dat de afgebikte stenen van het voormalig schoolgebouw worden gebruikt voor de buitenste muur.

Zorg

,,Kunnen wonen op een plek die bij je past met de zorg en ondersteuning die je nodig hebt, daar gaan we voor bij Odion’’, aldus Odion-bestuurder Annemarie van Dalen. ,,De nieuwe woningen aan de Grebbestraat gaan daar zeker aan bijdragen. Het heeft even geduurd, maar het is gelukt. Ik ben blij dat we samen zo’n mooi project kunnen realiseren voor onze cliënten.’’

De bouw van de woningen maakt onderdeel uit van de gebiedsvisie Kuenenplein. De gemeente Beverwijk en buurtbewoners worden betrokken bij het maken van plannen voor de wijk via de klankbordgroep Kuenenplein. Deze klankbordgroep is in de zomer van 2020, midden in de coronatijd, gestart. Ondanks de coronamaatregelen waardoor het overleg op een andere manier vorm had dan in fysieke bijeenkomsten, leidde dit volgens Woonopmaat tot veel betrokkenheid van de bewoners.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.