Sprookje Rood-Wit compleet: van in de achterhoede in de winterstop naar promotie via play-offs

Tom Mentink
Aerdenhout

De hockeyers van Rood-Wit keren na zes jaar afwezigheid terug naar de overgangsklasse. De Aerdenhouters stelden zondag promotie veilig door in de derde en beslissende play-offwedstrijd IJsseloever met 3-1 te verslaan. Een bijzondere prestatie aangezien Rood-Wit voor de winter erg moeizaam presteerde. Na de winterstop werd er niet meer verloren.

Een dag eerder had IJsseloever de stand op 1-1 gebracht in de best-of-three. Rood-Wit gaf zich pas na shoot-outs gewonnen, nadat er na zeventig minuten 2-2 op het scorebord stond. „We toonden zowel zaterdag als vandaag durf en veerkracht”, zei coach Willem Slinger na de promotie. „We kwamen twee keer op achterstand en bogen de stand in beide wedstrijden om. Zij waren 22 duels gewend om te verdedigen in de overgangsklasse. IJsseloever heeft een goede mandekking staan, maar wij hockeyden dynamisch en konden via de zijkanten om de muur heen.”

Lees ook: Afscheid nemend trainer Willem Slinger over hoe Rood-Wit voor de winterstop onderaan bungelde en daarna ongeslagen bleef: ’Je krijgt bijna het gevoel dat je niet kan verliezen’

Martijn van Liemt (1-1) en Bart Kronenberg (2-2) scoorden zaterdag in IJsselstein, zondag waren Tom van der Putte (2) en linksachter Julian Koot trefzeker.

Slinger, voor wie het zijn laatste duel was als coach van Rood-Wit, genoot na afloop van het grote feest. „De overgangsklasse, daar hoort deze club thuis. We hebben een grote vereniging, één van de oudste van Nederland, met een goede jeugdopleiding.”

Ondanks het succes zijn Slinger en Rood-Wit niet bang dat jonge, talentvolle spelers worden opgepikt door andere clubs. „Het voordeel is dat deze talenten zich prima kunnen ontwikkelen in de overgangsklasse. Waren we in de eerste klasse blijven hangen, dan was het wellicht een ander verhaal.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen