Hoofddorpse turner Schmidt mist Europese kampioenschappen in München

© Archiefoto ANP

ANP
HOOFDDORP

Turner Casimir Schmidt moet in augustus de Europese kampioenschappen turnen in München missen. Schmidt meldt vrijdag op Instagram dat hij een operatie aan zijn linkerenkel heeft ondergaan.

„Helaas heb ik slecht nieuws. Vorige week is er weer een MRI-scan gemaakt en helaas bleek er een probleem te zijn dat alleen met een operatie opgelost kon worden”, schrijft Schmidt. „Na een paar dagen over dit nieuws te hebben nagedacht, dacht ik dat het voor mijn carrière het beste zou zijn om de operatie zo snel mogelijk te laten uitvoeren. Dit betekent dat ik mezelf niet kan kwalificeren voor en voorbereiden op de EK.”

De 26-jarige Schmidt kampt al sinds de WK van oktober vorig jaar met problemen aan zijn linkerenkel. Bij de WK in Japan raakte hij tijdens een training geblesseerd aan zijn enkel en schouder en moest hij het titeltoernooi uiteindelijk overslaan.

„Natuurlijk is het nu een grote tegenslag”, zegt Schmidt over de operatie. „Maar ik weet dat het probleem nu opgelost is en ik zal beter en sterker terugkomen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen