Toch nog assistent voor eenmansfractie BVNL in Haarlemmermeer

Paul Meijer.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Bart Boele
Hoofddorp

De eenmansfractie van Belang van Nederland (BVNL) heeft dan toch een fractieassistent. Eerder werden kandidaten afgewezen door de gemeenteraad van Haarlemmermeer.

Paul Meijer is het enige raadslid van BVNL. In Haarlemmermeer mogen alle partijen fractieassistenten hebben om de werkdruk te verdelen. Maar dan moeten ze wel door de gemeenteraad worden toegelaten.

Het heeft drie keer een stemming gekost om BVNL een assistent te gunnen. De eerste keer werden twee kandidaten afgewezen. De tweede keer werd Suzanne Mekern voorgedragen, afgelopen woensdag, maar de stemmen staakten.

Daarom werd de eerstvolgende raadsvergadering, donderdag, opnieuw gestemd. Toen werd Mekern alsnog toegelaten.

Stemmen blijkt nog niet zo makkelijk te zijn in de gemeenteraad van Haarlemmermeer. Er waren twee kandidaten om tweede vice-voorzitter van de raad te worden: Mark Achterbergh (VVD) en Johan Rip (HAP). Bij de schriftelijke stemming donderdagavond raakte een stembiljet zoek.

Daarom moest de hele stemming over. Rip werd toen met 22 tegen 15 stemmen gekozen. De vice-voorzitter van de raad is Fouad Sidali, net als Rip tot woensdag nog wethouder in Haarlemmermeer. Zij vervangen de burgemeester als het nodig is.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.