Helft van nationale softbalploeg bestaat uit speelsters van Sparks en Olympia; selectie doet mee aan Canada Cup

Ferenc Jongejan.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Van onze verslaggever
Haarlem

Olympia Haarlem en Sparks Haarlem zijn met respectievelijk vijf en vier softbalsters goed vertegenwoordigd in de selectie van het Team Kingdom of the Netherlands dat vanaf maandag deelneemt aan de Canada Cup in Surrey, Canada.

Bondscoach Ferenc Jongejan selecteerde in totaal twintig speelsters voor de trip. Van Olympia Haarlem kregen werpster Lisa Hop, binnenveldster Marielle Vleugels en de buitenveldsters Jessie van Aalst, Brenda Beers en Cindy van der Zanden een uitnodiging. Sparks is met werpster Rebecca Soumeru, catcher Lorraine Kieft en de binnenveldsters Maxime van Dalen en Suka van Gurp vertegenwoordigd.

,,Het team kijkt er naar uit om weer te presteren op een groot internationaal podium”, zegt Jongejan. Het toernooi in Canada kent een ijzersterk deelnemersveld waar - naast Nederland - Team USA, Canada, Mexico, Australië, Chinese Taipei, Korea en Tsjechië actief zijn. ,,Het toernooi heeft voor ons een tweeledig doel. Met de deelname van verschillende toplanden is het de ideale voorbereiding op het aanstaande Europees Kampioenschap dat eind juli in Spanje wordt gehouden. Tegelijkertijd hebben we de ambitie om mee te doen met de top, om goed te presteren op een internationaal erkend toernooi. We kunnen hier punten verdienen voor de wereldranglijst, wat betekent dat we bij overwinningen dichter bij de landen kunnen komen die voor ons staan en de landen achter ons op de ranglijst achter ons kunnen houden”, zegt Jongejan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen