Prinses Amalia naar Noorwegen voor eerste officiële reis

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Prinses Amalia maakt vrijdag haar eerste officiële reis als prinses van Oranje. Dat hoeft zij nog niet in haar eentje te doen, want ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima reizen mee naar Noorwegen. Daar zijn zij aanwezig bij een galadiner ter ere van de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra, in het Koninklijk Paleis in Oslo.

De reis naar Noorwegen is de tweede officiële plichtpleging voor prinses Amalia, die in december achttien jaar werd. Een dag na haar verjaardag werd zij door haar vader, koning Willem-Alexander, binnengeleid in de Raad van State: haar eerste officiële optreden als prinses.

Behalve de Nederlandse delegatie is ook een groot deel van de Europese koningshuizen vrijdag aanwezig. Zo reist prinses Elisabeth van België mee met haar moeder Mathilde. Voor Zweden gaan kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel samen met hun kinderen Estelle en Oscar en namens Luxemburg komen erfgroothertog Guillaume, zijn vrouw Stéphanie en hun zoontje Charles (2). Ook de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary zijn er bij. Victoria en Frederik zijn allebei peetouder van de Noorse prinses. De Spaanse koning Felipe, ook een peetouder van Ingrid Alexandra, komt in zijn eentje.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.