Ook De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten voor Televizierring

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

De Avondshow met Arjen Lubach, een van de grote kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, is uitgesloten van deelname aan de verkiezing voor de Televizierring. Producent Human Factor meldt dat vrijdag. De producent had contact gezocht met de organisatie achter de verkiezing toen bleek dat De Avondshow met Arjen Lubach niet bij de potentiële kanshebbers stond. De organisatie achter de Televizierring was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

"We hebben geïnformeerd waarom men niet op De Avondshow kan stemmen", aldus Pieter Klok van Human Factor. "We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten. En toen kregen we het antwoord dat De Avondshow een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach." Het VPRO-programma dat Lubach eerder maakte op de zondagavond won in 2017 de televisieprijs.

De producent vindt dit een bizarre redenering. "Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws." De Avondshow werd in februari gelanceerd, kreeg lovende kritieken en trok vrijwel dagelijks tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers.

Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit. Het trio won in 2011 de ring met het programma Voetbal International, waarin zij aan een tafel praatten over voetbal en actualiteit.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.