Inwoners Haarlem-Noord presenteren zich op Goudmakersdag: kunst en cultuur op 70 locaties

Buurttheater op de Goudmakersdag.© Foto Goudmakersdag

Jacco van Oostveen
Haarlem

Zeventig inwoners van Haarlem-Noord laten zich op zaterdag 25 juni van hun creatieve kant zien op de Goudmakersdag.

De hele dag staat in het teken van kunst en cultuur, met de eindpresentaties van zeventig buurtbewoners. Zo kan het publiek genieten van een percussieconcert, beweegtheater en dans, straatkunst, buurttheater, expositie van ontwerpen met stoffen, beeldende brieven en mozaïek. De eindpresentaties zijn te zien en te ervaren op verschillende locaties in Haarlem-Noord.

De Goudmakersdag wordt om 10.00 uur op het Marsmanplein geopend door wethouder Marie Thérèse Meijs. Tussen 11.00 en 15.30 uur kunnen bezoekers op (fiets)safari door de wijk om de presentaties, exposities en voorstellingen te bekijken. De feestelijke dag wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met een buurtborrel in het Verhalenhuis.

Voor het project Goudmakers werken de buurtbewoners al enkele maanden onder professionele begeleiding aan theater, muziek en kunst en het (leren) creëren. Goudmakers biedt hen de kans hun creatieve talenten te (her)ontdekken, maar ook om contact te maken met de buurt en haar bewoners. Ervaring of talent is niet nodig en deelname is gratis.

,,Met het project Goudmakers hebben we mensen die hier normaal gesproken niet zo makkelijk de kans toe krijgen gelegenheid geboden zich creatief te uiten’’, zegt Eva Durlacher van Goudmakers. ,,We hebben een verbinding gelegd tussen verschillende inwoners van Haarlem-Noord: jong, oud, diverse culturele achtergronden, sociale milieus en opleidingsniveau.’’

De bijeenkomsten vonden plaats in wijken waar normaal gesproken minder cultureel aanbod is. Doel van het project is de drempel van ’kunst maken’ te verlagen en te laten zien ’dat kunst overal op straat ligt’.

Meer info en het volledige programma: www.goudmakers.nl

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.